Αρθροσκόπηση

Η αρθροσκόπηση αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδο, η οποία εφαρμόζεται επιτυχώς εδώ και πολλά χρόνια, για την διάγνωση και την θεραπεία διάφορων βλαβών και αλλοιώσεων στην περιοχή των αρθρώσεων. Σε αντίθεση με τις ανοιχτές μεθόδους κατά την αρθροσκόπηση, η εισαγωγή των απαραίτητων χειρουργικών εργαλείων, γίνεται μέσω πολύ μικρών τομών στο δέρμα μήκους λίγων χιλιοστών. Με την βοήθεια μιας ειδικής κάμερας (αρθροσκόπειο), το εσωτερικό της άρθρωσης μεγεθύνεται και προβάλλεται έγχρωμα σε μια οθόνη, επιτρέποντας στον χειρουργό να αποκαταστήσει την όποια βλάβη με μεγάλη ακρίβεια.

Τα πλεονεκτήματα της αρθροσκόπησης

  • Βελτιωμένη ορατότητα, ιδιαίτερα σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές των αρθρώσεων.
  • Πολύ μικρότερο τραύμα και συνεπώς μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών.
  • Σημαντική μείωση του μετεγχειρητικού πόνου.
  • Ταχεία ανάρρωση και έξοδος από την κλινική.
  • Ταχεία επάνοδος στις φυσιολογικές δραστηριότητες και στην εργασία.
  • Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα λόγω μικρότερων τομών.

Αρθροσκόπηση γόνατος

Με την αρθροσκόπηση γόνατος μπορούμε να αποκαταστήσουμε βλάβες των ανατομικών στοιχείων αυτού, όπως ρήξη μηνίσκου, ρήξη χιαστού, χόνδρινες βλάβες και βλάβες του αρθρικού υμένα.
Με την περάτωση της αρθροσκόπησης ο ασθενής σηκώνεται την ίδια μέρα και μπορεί να περπατήσει, τις περισσότερες φορές, χωρίς βακτηρίες ενώ ξεκινάει ασκήσεις φυσικοθεραπείας. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι κατά κανόνα περιορισμένος, ενώ η διάρκεια της παραμονής στην κλινική κυμαίνεται έως ένα εικοσιτετράωρο.

Αρθροσκόπηση ώμου

Με την αρθροσκόπηση ώμου μπορούμε να αποκαταστήσουμε βλάβες των ανατομικών στοιχείων αυτού, όπως ρήξη στροφικού πετάλου, υπακρωμιακή προστριβή, αστάθεια ώμου με σύνθετες βλάβες του επιχείλιου χόνδρου, ρήξη συνδέσμων, δυσκαμψία και παγωμένο ώμο, παθήσεις της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης, του τένοντα του δικεφάλου, υμενίτιδα και άλλες υμενικές παθήσεις.