Επανορθωτική Χειρουργική

Επανορθωτική Χειρουργική Γόνατος και Ισχίου

Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος και Ισχίου

Οστεοαρθρίτιδα ή εκφυλιστική αρθροπάθεια είναι μια από τις παθήσεις, που προσβάλλουν τις αρθρώσεις. Η πιο συχνή εμφανίζεται κυρίως στην Τρίτη ηλικία, αλλά η αρχή της είναι σε πολύ νεότερες ηλικίες. Ο πόνος και η δυσκαμψία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νόσου, τα οποία δημιουργούν συνθήκες, ώστε ο ασθενής να αναζητήσει την οριστική θεραπεία για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Στην ολική αρθροπλαστική γόνατος, αντικαθίστανται οι κατεστραμμένες περιοχές της άρθρωσης του γόνατος, με εμφυτεύματα από κράματα ατσαλιού και τιτανίου, καθώς και πλαστικού (πολυαιθυλενίου), τα οποία είναι πολύ ανθεκτικά και απολύτως συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στην ολική αρθροπλαστική ισχίου, τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ο στειλεός του μηριαίου, η κεφαλή σε σχήμα σφαίρας και ένα κυπέλιο κοτύλης (υποδοχή της σφαίρας).

Ο στειλεός είναι συνήθως κατασκευασμένος από κράμα τιτανίου, το οποίο εγγυάται μέγιστη βιοσυμβατότητα. Η μηριαία κεφαλή είναι κατασκευασμένη από κεραμικό ή μέταλλο. Το κυπέλιο είναι κατασκευασμένο από κράμα τιτανίου, με μια πορώδη επιφάνεια που εγγυάται τέλεια ενσωμάτωση. Μια εσωτερική επένδυση του κυπελίου (μανδύας) από κεραμικό ή από πολυαιθυλένιο, εξασφαλίζει μια μακρά διάρκεια ζωής.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι ελάχιστα επεμβατικές με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, μειωμένο μετεγχειρητικό πόνο, λιγότερη απώλεια αίματος και ταχύτερη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Τραύματα και κατάγματα

Με την γνώση και την εμπειρία των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών, καθώς και την χρήση των πλέον εξελιγμένων υλικών οστεοσύνθεσης, η αντιμετώπιση των καταγμάτων γίνεται με απόλυτη ασφάλεια σε μικρό χειρουργικό χρόνο, για την έγκαιρη κινητοποίηση και την πρόωρη έναρξη προγραμμάτων αποκατάστασης (φυσικοθεραπείες) των ασθενών.

Οστεοαρθρίτιδα γόνατος κατάγματα