Site icon Ορθοπαιδικός Χαλκίδα | Χειρουργός Ορθοπαιδικός Χαλκίδα Κουρκουμέλης Γεώργιος

Σκολίωση

Η σκολίωση είναι η παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης ιδιοπαθούς αιτιολογίας συνήθως και εμφανίζετε κατά την περίοδο της σκελετικής ανάπτυξης είτε είναι δευτεροπαθής λόγω σπονδυλικών βλαβών που δημιουργούν παραμορφώσεις.

Διάγνωση:

Η διάγνωση της σκολίωσης επιτυγχάνετε με μια καλή κλινική εξέταση που περιλαμβάνει λεπτομερή εξέταση της σπονδυλικής στήλης με διάφορα τεστ ,της πυέλου καθώς και των κάτω άκρων. Πολλές φορές είναι αναγκαίος ένας απεικονιστικός έλεγχος με τις κατάλληλες λήψεις, με τις οποίες ο γιατρός μπορεί να κάνει μετρήσεις. Η τακτική παρακολούθηση που πρέπει να πραγματοποιείτε δύο φορές το χρόνο βοηθά την έγκαιρη και σωστότερη αντιμετώπιση της.

Θεραπεία:

Σχεδόν πάντοτε συντηρητική με σύσταση για πραγματοποίηση ειδικού ασκησιολόγιου με σκοπό την επίτευξη της ενδυνάμωσης των μυών που στηρίζουν την σπονδυλική στήλη και τέλος με την χρήση ειδικών κηδεμόνων οι οποίοι πρέπει να φοριούνται για 22-23 ώρες την ημέρα και να τροποποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με την πρόοδο της θεραπείας. Η χειρουργική θεραπεία είναι σπάνια και εφαρμόζεται μόνο όταν η γωνία σκολίωσης είναι πάνω από 40-50 μοίρες και η σπονδυλική στήλη είναι δύσκαμπτη και εξελίσσετε ταχέως.